Újévi Operett Gála

#_LOCATIONMAP

Időpont
Date(s) - 2020. január 18.
19:00

Kategóriák


Újévi Operett Gála
2020.

Fellépnek:

Berkes János
Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja

Szász Kati
operettprimadonna, a Memory-Interoperett művésze

Birinyi Mónika
szubrett, a Thália Színház művésze

Göth Péter
táncos-komikus, a Thália Színház és a Győri Nemzeti Színház művésze

 

valamint színpadra lép még az Operettvarázs Tánckar és a Monarchia Kamarazenekar Félix Györgyi vezetésével


==========================
★ 2020. január 18. (szombat) 19.00 | Dombóvár, Tinódi Ház ★
==========================

 

Berkes János
Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolát 1971-ben végezte Réti József és Révhegyi Ferencné tanítványaként, majd a Magyar Állami Operaház szerződtette énekesként, Lenszkij szerepében debütált Csajkovszkij Anyegin című operájában. Előtte nyáron Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékában játszotta a főszerepet a Margitszigeten. Szereti az operetteket is, a Gül Baba című darabban például Gábor diákként láthatta a közönség, a címszerepet Bessenyei Ferenc, Gül Baba lányát Lehoczky Zsuzsa alakította. Kálmán Imre Montmartre-i ibolya című operettjében mások mellett Oszvald Marika mellett lépett színpadra.
    A Nemzetközi Toti dal Monte Énekversenyen 1976-ban első díjat kapott, a Belga Televízió Opera és Énekversenyén pedig a nemzetközi zsűri különdíját nyerte el 1979-ben. 
    A művész 1981 és 1984 között a bécsi Raimund Theater magánénekese volt, de rendszeresen hazajárt Magyarországra az Erkel Színházba fellépésekre, és a továbbiakban itthon akart énekelni. Kedves szerepei között említette Lenszkijt az Anyeginből, Cavaradossit a Toscából, Almavivát A sevillai borbélyból, Alfrédot A denevérből és Rodolfot a Bohéméletből. 
  Berkes János 2007-ben érdemes művész kitüntetést kapott az operairodalom nagy tenorszerepeinek kiemelkedő művészi színvonalú, ihletett tolmácsolásáért, s abban az évben elnyerte a Melis György-díjat is. Ugyanazon évben vehette át a magánénekesek által alapított Optimus-díjat, amelyre azért nagyon büszke, mert a kollégák titkos szavazatai alapján ítélik oda, valamint a következő évben örökös tag lett a Halhatatlanok Társulatában. 2011-ben megkapta az Állami Operaház örökös tagja címet.

 

Szász Kati
operettprimadonna, a Memory-Interoperett művésze

Szász Kati , a Kovács József által létrehozott InterOperett társulatában lett egy csapásra országosan ismert énekesnő. Mindeközben fellépett Szolnoki Tibor-Zsadon Andrea, Dániel Gábor, Fogarasi András, Csonka Zsuzsa-Csere László nevével fémjelzett utazótársulatokba, ahol számos darabban és koncerteken egyaránt szerepelt, eleinte szubrett, majd primadonna szerepkörben egyaránt.
Az évek során többször is fellépett külföldön: járt Európa számos országában: Ausztriában, Németországban, Szlovákiában, Horvátországban, Svájcban, Lengyelországban, de részt vett egy Amerikai turnén is, illetve több alkalommal énekelt Izraelben.


 JEGYEK MÁR KAPHATÓK!

==========================
★ 2020. január 18. (szombat) 19.00 | Dombóvár, Tinódi Ház ★
==========================

♒️ Jegyár: 3.900 Ft
Csoportos (10 főtől): 3.700 Ft
============

🎫 Jegyek kaphatók: a Tinódi Házban (Dombóvár, Hunyadi tér 25.)
➡ Foglalást a 74/ 466 538-as telefonszámon keresztül is fogadunk!

● Jegypénztárunk nyitva tartása: hétköznapokon 7-től 13 óráig és 14-től 17.30 óráig
● További információ: +36 74 466 538 vagy +36 20 463 7373