Kovács Nóri húsvéti koncertje

Térkép nem érhető el

Időpont
Date(s) - 2019. április 15.
17:00

Kategóriák


☆☆☆ Kovács Nóri ☆☆☆
húsvéti koncertje

჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻

Kovács Nóri a népzene és világzene műfajának egyik legismertebb, szakmailag is elismert előadója, aki több, mit tizenöt éve van a profi előadói pályán. Ezen időszak alatt több, mint harminc lemezen közreműködött és tizenhárom szóló albuma jelent meg.

Többek között a Mondanék én valamit című népzenei album, amelyet a New Folk Sound külföldi zeneújság a 2006-os év legjobb 10 magyar népzenei albuma közé választott.

Olyan zenekarokkal és nevekkel dolgozott együtt, mint a londoni Transglobal Underground, ( A gathering of strangers c. album), BBC Scottish Symphony Orchestra, 100 Tagú Cigányzenekar, Wolf Péter és a Liszt Ferenc Kamarazenekar (Lelkem szárnyai), MR2 SzimfonikusokBerecz András ( Sinka énekSördal), Motiva (Ez a világ), (Neked szól), (Átölel a szerelemRajkó zenekarBalázs Fecó, Varga Miklós(Nimród regéje).

Nevéhez fűződik a Magyarország Imázs-dala Repülj madár.


Üzenet a zenémről ★ 

„Stílusomban összetett szimbiózisban élnek a műfajok. Izgalmas a kísérletezés a tradicionális, a populáris és klasszikus zene között.

A tradicionális hangzásvilág megtartását is fontosnak tartom, ezért a népzenei motívumaim tiszta forrásból táplálkoznak. Rendszeresen járom Erdély és más vidékek falvait, keresem és összegyűjtöm a még elevenen élő dallamokat, ezeket később beépítem a zenémbe, és egy mai műfajt alkotva teszem közkinccsé.

Műsoromnak elmaradhatatlan kelléke a zenei igényesség. Gyakran énekelek saját szerzeményeket: ezek lelki világomat, érzéseimet tükrözik, de a közkedvelt slágerek éppúgy megtalálhatóak a repertoáromban. Mindezek különlegessége talán abban rejlik, hogy énekeljek akár pop, jazz vagy népzenét. Cizellált, autentikus hangszínemet adom a zenémhez, ezzel is egy különleges élményt nyújtva a hallgatóimnak, akik között éppúgy megtalálható a fiatalabb és a legidősebb korosztály is, jelezve számomra, hogy jó úton járok: egyre jelentősebb az igény a tiszta forrásból táplálkozó, a népzenei hagyományainkra építő modern hangzás iránt. Én ezen az úton szeretnék végigmenni.”

===========================
★ 2019. április 15. (hétfő) 18.00 | Dombóvár, Tinódi Ház ★
==============================

A belépés ingyenes!

============
★ Dombóvár- és Junior Kártya 30 Pont
 Dombóvár Kártya igénylés: Tinódi Ház – Dombóvári Művelődési Ház
============

● További információ: +36 74 466 538 vagy +36 20 463 7373