III. Borünnep (fellép: Csík Zenekar)

#_LOCATIONMAP

Időpont
Date(s) - 2019. október 4.
17:00

Kategóriák


III. Borünnep
Fellép a Csík Zenekar, sztárvendég: Lovasi András 

 

Idén 3. alkalommal kerül megrendezésre a családi borünnep, ezúttal a Tinódi Ház előtti rendezvénytéren. Az este fellépője a Csík zenekar, sztárvendégük Lovasi András.

17.00-19.00

Natúrparki és Dél-dunántúli (fehér-, vörös-, rozé) borokkal, pezsgővel, valamint muzsikával várunk mindenkit

A felnőttek 8 db borjegyet kapnak a Tinódi Házban, melyből fajtánként csak 2 kupon váltható be 1-1 dl nedűre!

19.00
A Csík zenekar és Lovasi András koncertje a Tinódi Ház előtti téren


Csík Zenekar

Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy már 30 éve töretlen erővel, az idő, a divatok múlásával nem törődve, a nehézségeket leküzdve, a sikereket ügyesen kezelve létezik és dolgozik.

Nos, ez a Csík Zenekar.
Jövőbeli műsorainkban a közönségünk által szeretett igényes, sokszínű zenei világunkat visszük tovább az új dalainkban, miközben megidézzük azokat a régi szép összeállításokat is, amelyek nemcsak a mi szívünkben, a közönségünk lelkében, hanem az utóbbi évtizedek magyar zenei palettáján is nyomot hagytak végérvényesen.


Lovasi András

A Kispál és a Borz a harmadik lemez (Ágy, asztal, TV) megjelenése után már egyértelműen a legnépszerűbb alter zenekarnak számítottak hazánkban, egészen a 2010-es feloszlásukig, amikor a zenekar abbahagyta a rendszeres próbálást, koncertezést, és csak 3 tematikus turné erejéig állt össze (2014-15-16-ban).

A Kispál működésével párhuzamosan alapította meg a Kiscsillag zenekart 2005-ben, amely a Kispál és a Borz árnyékában, hobbi jellegű garázszenekarként működött eleinte. A kezdő felállásában Bräutigam Gábor dobolt, Ózdi Rezső basszusgitározott, akikkel a Kispál és a Borz is megalakult anno. Hozzájuk csatlakozott Leskovics Gábor, ma már csak ő van Lovasin kívül a zenekarban. 2010 után ez a zenekar lett Lovasi fő alkotói terepe, de 2006-tól gyakran fellépett a Csík zenekarral, 2007-től pedig a Budapest Bár albumain, koncertjein is közreműködik. A hobbizenekarból valódi art rock formációvá fejlődött Kiscsillaggal öt albumot adott ki, a legutóbbi Semmi konferencia (2017) című anyag egy színházi előadásuk zenéjét tartalmazza, amely előadás a 2016. májusi Erkel színházas premierje óta 2018 decemberéig volt színpadon országszerte. A zenés színházi darab előzménytörténetét is színpadra vitték Idáig tudom a történetet címmel, melynek dramaturgiája a Kiscsillag zenéiből és Papp Sándor Zsigmond írásaiból áll össze.

A Kiscsillag jelenlegi formációját Lovasi és Leskovics mellett Szesztay Dávid (billentyű, gitár), Erős Márton (basszusgitár) és Bajkai Ferenc (dob) alkotja. Klubkoncertek, fesztiválfellépések mellett akusztikus műsorral is járják az országot. Különleges produkciójuk a Dalok párban, mely során a közönség interaktívan alkotja meg a számok sorrendjét tematikus csoportokba rendezve.

2019 februárjában jelent meg legújabb szólólemeze Tűzijáték délben címmel.