Hat vár, hat Rád – teljesítménytúra

#_LOCATIONMAP

Időpont
Date(s) - 2019. szeptember 14.
Egész napos

Kategóriák


HAT VÁR HAT RÁD

★ teljesítménytúra ★
჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻჻

Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő “Hat vár hat Rád” elnevezésű teljesítménytúra a tavalyi évhez hasonlóan  szeptemberben várja a túrázni vágyókat.

A 32 km-es túra Döbröközről indul, amely hat várat érintve a dombóvári Szigeterdőben ér véget. A túrázók az útvonalon beiktatott frissítőpontokon pihenhetnek meg.

A túrán való részvétel ingyenes.

A túra teljes hossza 32 km, mely természetes környezetben, közúttól távol eső területeken vezet végig Döbrököztől indulva, Kaposszekcső és Jágónak közigazgatási határait érintve.

A túraútvonal tervezett állomásai a következők:
Werbőczy vár (Döbrököz) – Szarvasdi várrom – Gunaras (ügyességi állomás) – Leányvár (Kaposszekcső) – Dáró vár (Jágónak) – Gólyavár – Szigeterdei lakótorony


A “Hat vár, hat rád” előestéjén:

==========================
★ 2019. szeptember 13. (péntek) 20 óra | Dombóvár, Tinódi Ház előtti tér ★

Margaret Island koncert
==========================


A túra menetrendje

Egy-egy szakaszon meghatározott ideig biztosítunk személyi felügyeletet. Az egyes állomások ügyeleti rendjét egy átlagos sebességgel haladó személy teljesítménye alapján állapítottuk meg.  Amennyiben valakinek nem sikerül a megadott időintervallumon belül az állomáshoz érnie, abban az esetben nem jár igazoló pecsét és Werbőczyus sem. 

 

Mire jó a Werbőczyus?

Az élményeket és a kihívást fokozva a feladatok elvégzésért papírpénzt lehet gyűjteni, mely nevét a döbröközi és a Gólyavárhoz is kapcsolódó Werbőczy családról kapja. 

Az első állomásnál a résztvevők három Werbőczyus-sal indulnak útra. A későbbiekben azonban csak a szerencsén és bátorságon fog múlni, hogy hány Werbőczyus-t tud összegyűjteni a túrázó. Amennyiben sikeresen teljesítette a kijelölt feladatokat, az állomásvezetők azt Werbőczyus-sal jutalmazzák. 

A résztvevők a túra során összegyűjtött pénz fejében tudnak vásárolni a dombóvári Szigeterdőbe szervezett középkori vásárban, ahol a túrához kapcsolódó, erre az alkalomra készült, logóval ellátott ajándéktárgyakból válogathatnak.

Az ajándéktárgyakat csak erre az alkalomra készített “Werbőczyus” papírpénzzel lehet beszerezni 

==========================
★ 2019. szeptember 14. (szombat) | Döbrököz – dombóvári Szigeterdő★
==========================

● További információ: hatvarhatrad.hu |+36 74 466 538 vagy +36 20 463 7373