Al Ghaoui Hesna “Életbátorság” című előadása

#_LOCATIONMAP

Időpont
Date(s) - 2020. április 27.
18:00

Kategóriák


Al Ghaoui Hesna 

“Életbátorság”
című előadása

Hogyan meríthetünk erőt a nehéz helyzetekben?

A Prima Primissima-díjas haditudósító Félj bátran! című pszichológiai témájú műve a tavalyi év egyik legnagyobb könyvsikere volt a magyar piacon. A törékeny alkatú Hesna az elmúlt évek során számos háborús övezetből tudósított, életveszélyes körülmények közül. Amikor ezekről a forgatásokról hazatért, sokan kérdezték tőle: hogyhogy nem félt? Miközben természetesen félt, de amikor ezt elárulta, az emberek csalódottnak tűntek, mintha valami illúziót vett volna el tőlük. Ekkor kezdte el foglalkoztatni: mi is a bátorság? Vajon ki az, aki akkor is ki tud tartani a céljai és az elvei és értékei mellett, amikor fél – és hogyan csinálja?

Mit tehetünk azért, hogy egy nehéz, veszélyes helyzet ne a legrosszabbat, hanem a legjobbat hozza ki belőlünk?

Számos szakértő bevonásával kezdte el tanulmányozni a témát, és rájött: a tudatosításon rendkívül sok múlik. Ha automatikusan reagálunk, akkor általában rossz válaszokat adunk. Ha viszont időben fel tudjuk ismerni magunkon a félelem jeleit, és azt is tudjuk, mit kezdjünk ezekkel, akkor jelentősen megnő az esélye, hogy képesek leszünk bátran viselkedni.

Hesna rendkívül érdekes, szórakoztató előadásában bevezet minket a félelem tudatos kezelésének elméletébe és gyakorlatába, hogy akkor is azt tehessük, amit helyesnek tartunk, ami felé törekszünk, amikor félünk.


AL GHAOUI HESNA
PRIMA PRIMISSIMA DÍJAS ÚJSÁGÍRÓ, SZERKESZTŐ, RIPORTER

Az elmúlt években több mint húsz országból, köztük a világ számos háborús övezetéből tudósította a Magyar Televízió hírműsorait. Riportjait több rangos hazai és külföldi elismeréssel jutalmazták. Dokumentumfilmeket is forgatott, többek között Ugandában a gyerekhalandóság okairól és Afganisztánban a nemzetközi segélyezés nehézségeiről.

A frontvonalon szerzett élményeiről 2010-ben könyvet írt, Háborúk földjén címmel. Saját televíziós műsora, a Bábel – Hesnával a világ csaknem negyven epizódon át mutatott be lebilincselő élettörténeteket és sztorikat. Az újságíró az utóbbi években megdöbbenve figyelte meg a félelem pszichés és fizikai hatását, nemcsak háborús terepeken, hanem a békésebb országokban egyaránt. Ezért elkezdett alaposabban foglalkozni a témával, kutatókat keresett fel, hogy megtudja, mi történik az agyunkban, az izmainkban, amikor félünk, és világhírű szociálpszichológusokat kérdezett arról, hogyan vehetjük észre, ha a félelem alattomosan elkezdi irányítani a szokásainkat, a viselkedésünket.

Elképesztő kutatásokat fedezett fel arról, hogy nem csupán a stressz képes hatni a testünkre és a pszichénkre, hanem ez működik fordítva is: megtanulhatjuk befolyásolni a veszélyérzet által kiváltott fiziológiai folyamatokat és azok hatását is a szervezetünkre. Gyakorlatilag nincs olyan szelete az életünknek, amely valamilyen módon ne vezetne vissza a félelem kérdésköréhez. Ezzel kapcsolatos tapasztalatairól és élényeiről, interjúiról könyvet írt Félj bátran címmel, amely 2017 októberében jelent meg a Bookline kiadónál.

==========================
★ 2020. április 27. (hétfő) 18.00 | Dombóvár, Tinódi Ház ★
==========================

♒️ Jegyár: 1.800 Ft
============

🎫 Jegyek kaphatók: a Tinódi Házban (Dombóvár, Hunyadi tér 25.)

➡ Foglalást a 74/466-538-as telefonszámon keresztül is fogadunk!

● Jegypénztárunk nyitva tartása: hétköznapokon 8-tól 12.30 óráig és 13-től 17.30 óráig
● További információ: +36 74 466 538 vagy +36 20 463 7373

 

Al Ghaoui Hesna:
hivatalos oldala: hesna.hu
további információk: nyitottaademia.hu