Esélykikötő

regisztralt_tehetsegpont„Esélykikötő” Adj esélyt magadnak!

Két pont között a legrövidebb út a tehetség

Szeretnéd megtudni miben vagy jó? Érdekel hogyan tudnád kibontakoztatni tehetségedet? Tennél azért, hogy elérd céljaid? – mi segítünk Neked!

A Dombóvári Művelődési Ház, mint Tehetségpont olyan szolgáltatást indít, amely segítséget nyújt a tehetségek felismeréséhez és kibontakoztatásához

  • felkutatja az anyagi forrásokat (Pályázatfigyelés) és
  • felkutatja a humán erőforrásokat

A művelődési ház mindig is elkötelezett híve volt valamennyi tevékenységén keresztül a tehetségsegítésnek. Csoportjaink működésében megmutatkozó munka, a tehetségek azonosítása, fejlesztése, arra ösztönözte az együttműködőket (közművelődési dolgozókat, oktatási intézmények vezetőit, pedagógusait, szülőket, szakmai csoportvezetőket, stb.), hogy ezt a munkát folytathassa.

Ennek érdekében a Dombóvári Művelődési Ház Nonprofit Kft. pályázatot nyújtott be Tehetségpontként való működésre, melyet 2014. január 24-én a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács szakmai bizottsága elbírált és elfogadott.

A Tehetségpontokról

A Magyar Géniusz hálózat csomópontjai a Tehetségpontok. Tehetségpontok alapítását a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács kezdeményezte és támogatja mind Magyarországon, mind a határon túli magyarlakta részeken.

A Tehetségpontok alapfeladata a tehetségek felfedezése, azonosítása, a tanácsadás, a pályaorientáció, a lehetőségek, az információk személyre szabott megmutatása a tehetséges fiataloknak. Fő céljuk, hogy hatékony segítséget adjanak az érdeklődő fiataloknak tehetségük felismeréséhez és kibontakoztatásához, ennek érdekében juttassanak el hozzájuk minél teljesebb és minél személyesebb információkat a különböző tehetséggondozó lehetőségekről. Figyelemmel kísérik az intézményi, helyi, térségi és regionális tehetséggondozó kezdeményezéseket és segítik ezeket abban, hogy minél intenzívebb kapcsolatrendszert tudjanak kiépíteni egymással, a tehetséges fiatalokkal, a tehetséges fiatalok környezetével, a tehetséggondozásban jártas szakemberekkel, és a tehetséggondozást segítő önkormányzati, egyházi, civil szervezetekkel, vállalkozásokkal és magánszemélyekkel. Helyi integráló szerepük mellett pedig maguk is részei a Magyar Géniusz Hálózatnak, melyben a csomópontok szerepét töltik be az információk áramlásában és feldolgozásában.

Érdeklődni:
Szabóné Rambala Gabriella
szervező
+36 20 463 7373
+36 74 466 538
dmhkft.szervezo@gmail.com