Varga Ágnes emlékkiállítása Dombóváron. Kultúrházak Éjjel-Nappal!

Aki használja, tudja, hogy így áll rendelkezésére a művelődés otthona – nem csak az országos reklám-kampányként működő hétvégén, mely idén a farsang utolsó hétvégéjére esett.

 

Dombóvár az indulást követő második évtől, 2008-tól bekapcsolódott a rendezvénysorozatba – évente más-más központi téma, kérdés köré szervezve a programokat – erről is beszélt Farkas János, a Dombóvári Művelődési Ház NKft. ügyvezető igazgatója február 14-én, a szombati programok megnyitóján. A szórakoztatás mellett az értékteremtés, -megőrzés, -közvetítés feladatának ellátására, valamint a Ház régi alkotója, Varga Ágnes rajztanár, képző- és iparművész emlékére nyitották meg az életmű-töredék kiállítást az esti órákban. A Majoros terem nem csak a közönséggel, hanem annak szeretetével is megtelt. Munkatársak, tanítványok, barátok, rokonok és más, művészet iránt érdeklődők egyaránt meghatódottan hallgatták Szájer Béla tanár úr, pályatárs bemutató és emlékező szavait. Remélhetőleg még sokan, diákok akár tanáraik vezetésével is, megnézik majd ezt a szívet, lelket gyönyörködtető, máskor elgondolkodtató anyagot, melyet immár a második, életében helyben eléggé meg nem becsült, tősgyökeres dombóvári Varga-testvér emlékére szervezett a Művelődési Ház. Bemutatták a Varga Géza Ferencről most megjelent albumot is, mely a későbbiekben is megvásárolható az Információs pultnál.

A Dombóvári Zenész Egyesület nem csak a megnyitón szerepelt sikerrel, hanem az általuk szervezett Bálint (Valentin)-napi bálon is. A felvezetés után, a hagyomány szerint a farsang utolsó hétvégéjén, a Mexx Zenekar szórakoztatta a táncolni vágyókat.

A vasárnapi „pihenő” után ötórai tea melletti beszélgetéssel, filharmónia-koncerttel, gyermekszínházzal, kézműves játszóházzal, kétnapos irodalmi felolvasó maratonnal és felnőtteknek szóló színdarabbal is várja a következő héten – a rendszeres csoportokon kívül – a Művelődési Ház a kulturális élményre tényleg vágyókat.