Újraindult a Hangfürdő tibeti tálakkal Dombóváron!

2014.09.16-tólAz hangtálakat többféle elnevezéssel illeti a magyar nyelv: éneklő edény, hangtál, tibeti éneklő edény, tibeti hangtál, zengő tál. Mindegyik kifejezés használata helyes. Származása régi korokra és távoli vidékekre vezethető vissza. Története legalább olyan messzire nyúlik, mint a gongé — több ezer éves eszköz tehát. A hagyományok szerint hét különböző fém ötvözetéből állították elő (mindegyik fém az analógia törvényei szerint megfelel egy bolygónak): arany, ezüst, réz, vas, ón, ólom, higany. Ezek a fémek garantálják a hangtál egyedülálló hangját és harmóniáját, felharmonikusokban gazdag hangzását.
Napjainkban egyre népszerűbbé válik a hangtálak rezonanciájával való gyógyítás, energetizálás, stresszoldás, wellness.

Milyen eredményeket várhatunk a tibeti hangtálak terápiás célú használatától?

Röviden azt mondhatjuk: nyugtató, harmonizáló hatást, az egészség megőrzését és gyógyító erőt.

A hangtálak – a gong mellett – fontos eszközei és kiegészítői az egészség megőrzését szolgáló alternatív eljárásoknak, a gyógyulási folyamatok serkentésének. Emlékeztetnek bennünket belső egységünkre és teljességünkre, a test, szellem és lélek egészséges összhangjára. A hangtálak csodálatos hangja oldja a stresszt, megnyugtatja az idegeket, ellazítja a feszült izmokat, csillapítja a fájdalmakat. Jó tapasztalatok vannak a félelmek és szorongások sikeres oldására is. Minden erőfeszítés nélkül gyorsan relaxált állapotba kerülhetünk a hangjuk által. A tökéletes ellazulás gyakran olyan gyógyhatással jár, hogy a további gyógykezelést is kiváltja. Jó szolgálatot tesz meditációhoz való előkészülethez, sőt a meditáció kísérő hangjaként is alkalmazhatjuk a hangtálak hangjait, rezgéseit. A hangmasszázs, hangterápia, hangtál-terápia, hangmasszázs-terápia, hangfürdő, sejtmasszázs összes módszere a jó egészséget, közérzetet szolgálja.

A dombóvári Művelődési Házban a Presidium Közhasznú Egyesület munkatársai keddenként közkinccsé teszik saját maguk és eszközeik – hangtálak, gongok, csengők – tudását, jótékony hatását. Testi – lelki – szellemi EGÉSZ-ségünk érdekében érdemes megismerkedni velük!