Szent Mihálytól Karácsonyig

Szent Mihály napjával, az állatok behajtásával kezdődik a természeti ember életében a BENT időszaka: a betakarításon kívül a benti munkálatok, befelé fordulás ideje.

Ideje van a munkának, de ideje van az ünneplésnek is.

Nemcsak a lakodalmak sokasodnak, hanem a hosszabbodó sötét időszakban, hosszú estéken a lelki készülődésre, az új fény születésének várására is áldoznak időt.

Jól tudják ezt mindazok, akik harmadik éve készítik elő a lelki fényesedést Dombóváron. A város Művelődési Háza és a Presidium Közhasznú Egyesület idén is megszervezi az Adventi Mécsvilágot a négy vasárnapon. Teljes összefogásra buzdít a keresztény felekezetek, a civil szervezetek, kulturális csoportok és egyéni alkotók között. A Karácsonyi Kézműves Kiállításra már most el kell kezdeniük a nevezőknek a kreatív gondolatok ébresztgetését és megvalósítását, hogy megfelelő színvonalú kéz-, ipar- és képzőművészeti remekekkel nevezzenek a válogatásra. Akkor kerülhetnek be az adventi, betlehemi kiállításra, melyet a hagyományokhoz híven az első vasárnapon, november 30-án nyit a két közhasznú szervezet a Dombóvári Művelődési Ház Majoros termében. A következő hétvége a civileké, a harmadik vasárnapon a Presidium Közhasznú Egyesület által működtetett Reménység Otthon fiataljai és munkatársai dramatikus előadása, az utolsó alkalmon a térségi betlehemes találkozó várja az ünnepre készülődőket. De már most arra buzdítjuk Önöket, hogy a sör-virslis, hajba-kapós politikai ál-valóság idején is a bennünk rejlő legnemesebb érzésekkel, gondolatokkal és a kiállításra készülő tárgyak alkotásával segítsék maguk és a többiek lelki fényesedését! A jelentkezéseket már most várják a Művelődési Ház dolgozói. (Részletek a www.tinodi-haz.hu honlapon)