Reménység-keltő Gyermeknap Dombóváron

DSCF0279“Tegyen boldoggá a gyermek, aki
lelked mélyén még nap mint nap rád köszön!
Ha játszani hív, engedj neki,
s megőrzi életed örömét!”
/Simon András “életüzenete” 2014. mágusára/

Sok évtizedes hagyományt folytatva idén is megrendezte a város Gyermeknapját a Dombóvári Művelődési Ház NKft. Az egész napos programra a helyi családok mellett évek óta vidéki csoportos vendégsereg is érkezik Kishajmásról.

Szokás szerint művészetek, játékos vetélkedők, színpadi előadások, kézműves foglalkozások, közösségi programok, bemutatók és játékelemek várták a kicsiket, nagyokat egyaránt. Volt bűvész és zenebohóc, mini vidámpark, házi állatkert, lovaglás és kutyás bemutató, múltidéző játékkiállítás és diavetítés, ifjúsági fúvós- (Tücsökzenekar), gyermek kórus-, (Kapos Kisrigók), neveléskutató- (dr. Pécsi Rita) és bábelőadás (Szivárvány Óvoda). Az apróknak városbújócska és a Házban honos Kerekítő foglalkozás. A nagyobbak versenyezhettek kerékpárral, rajzaikkal, íjászkodhattak, készíthettek fejdíszt, kardot, pajzsot Szépteremtő Kalákában, a Keppel Családdal régi ügyességi játékokat játszhattak. Készíthettek homokképet, volt arcfestés és csillámtetoválás, bemutatkozott a Viharmadár Egyesület is. A Presidium Közhasznú Egyesület nem csak a játék szerepéről szóló előadást, bűvészt hozta, az anyagi forrásokat biztosította a Gyermeknapra, hanem a fogyatékossággal élők esélyegyenlőségére is felvonulással hívta fel a figyelmet. Az est vidám táncházzal zárult a Ház előtt. Mindez 22 támogató, együttműködő segítségével, 22 középiskolás önkéntes részvételével, 30 ismert dombóvári személyiség kiállításon szereplésével valósulhatott meg – családjaink örömére. A két szervezet – Presidium Közhasznú Egyesület és a Dombóvári Művelődési Ház NKft.- egyaránt vallja: az EMBER – ÉRTÉK, és nem eszköz, feladatuk annak szolgálata, hogy mindenki értékes emberként kiteljesedhessék.

Köszönetet mondunk Támogatóinknak, együttműködő Partnereinknek, Segítőinknek, akik nélkül megszakadt volna a sok évtizedes hagyomány, a Művelődési Ház által szervezett dombóvári belvárosi gyereknapok sorozata!

Fő támogatónk:
Presidium Közhasznú Egyesület – Dombóvár

Együttműködő partnereink:
KLIK – Dombóvár
Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola
Kapos Kisrigók, Tücsökzenekar
Dombóvári Kutyás Egyesület
Kata Lovasudvar
Sásdi Íjász Egyesület
Keppel Család
Faluvéginé Péter Ildikó és Horváth Henrietta
Basámi Nyomda
Dombóvári Szuperinfó
Viharmadár Önkéntes Mentő Egyesület
Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde
Dombóvári Rendőrkapitányság

Segítőink:
Balaskó János és Deli Orsolya
Kerényi Kata és Zsabokorszky Ferenc
Vass László (Szipi)
dr. Pappné Farkas Gabriella és Csík Mária (Szépteremtő Kaláka)
30 ismert dombóvári, mint kiállító
Ady utcai Könyvesbolt, Gibicsár Csaba (lufis)
Erb János és Bogdán László
Apáczai Csere János Szakközépiskola önkéntes diákjai
Illyés Gyula Gimnázium önkéntes diákjai