Nyílt levél Dombóvár Város Képviselő-testületéhez

Tisztelt Képviselő-testület!

Városunk műveltségtisztelő és kultúrabarát lakói nevében is kérjük Önöket, hogy állítsák le a Művelődési Ház és a közművelődés ellen irányuló irtó hadjáratot a településvezetés részéről!

Egyben kérjük, állítsák vissza az Önkormányzat részéről a törvényes működést, kötelezve az Önkormányzati Hivatalt a szerződések, a jog betartására, a Közművelődési Megállapodásban szereplő, kötelező támogatási összeg utalására.

Külső szemlélőként is és belső elszenvedőként is tudhatják, ez miben nyilvánul meg már egy éve folyamatosan. Állandó, a szervezetet meg sem kereső vizsgálatokból, megtévesztő eredményközlésekből, finanszírozás-visszatartásokból, rendezvények elhallgatásából, azokkal párhuzamos, vagy azokat utánzó programszervezésekből, hamis állításokkal történő lejáratási kísérletekből. Kérjük szerezzenek érvényt a jognak, a jogi szakvéleménynek és a kulturált kultúraterjesztés érdekeinek a megszállott, mániákus ellehetetlenítő szándékkal szemben!

Mi aktuálpolitika-mentes közművelődést folytattunk és folytatunk – ez a dolgunk.

A fölösleges szerződésmódosítások álarca mögé bújtatott személyes kampány kiszolgálását, a kultúrából arra történő pénzátcsoportosítást nem csak a kultúra közvetítésben dolgozók, hanem Önök és a lakosság egészségesen gondolkodó tagjai sem tarthatják elfogadhatónak. A törvény előírta módosításokat természetesen mi határidőre el fogjuk végezni – a fölösleges, sokadszor visszahozott előterjesztés teljességgel  ésszerűtlen, idő és pénzpazarló. A szerződés betartása, betartatása viszont törvényi kötelesség.

Bízunk józan ítélő- és cselekvőképességükben!

Dombóvár, 2014. március 20.

Tisztelettel:

a Dombóvári Művelődési Ház NKft. dolgozói