„Mert gondolkodni nem fáj….”

DSCF0326Ilyen üzenetet is hordozott Varga Tibor előadása a Magyarok Nagyasszonya – október 8. – napját követő estén a dombóvári Művelődési Házban.

Sőt! Nem csak nem fáj, hanem sokkal több (és élvezhetőbb) élvezetet jelent, mint az elbutuláshoz vezető, igénytelen „szórakozás”.

A Kultúra Háza is tudja ezt, ezért is ad egyre több lehetőséget az elmélyülésre, valódi művelődésre – a könnyedebb időtöltések mellett. Színházi sorozatában nem csak Csiki-csuki kap helyet, hanem Abigél is; a Népmese Napja, Zene Világnapja programjai, a Magyar Mitológia művelődéstörténeti előadások után, a Magyar Festészet Napja alkalmából „Tiszta Forrás” címmel nyitottak kiállítást; „Ments meg Uram a szürkeségtől” szlogennel beszélgetés-sorozatot indítanak főként dombóvári érdekes személyiségekkel; helyet adtak a Székely Hét nagyra becsült előadóinak. (dr. Andrásfalvy Bertalan, Sebestyén István) Állandó kiállításként megtekinthető „házi” alkotói, alkotásai is egyaránt elgondolkodásra is serkentenek: Samu Géza: Pogány Mitológia; Varga Géza Ferenc: Iguána; Ambrus Sándor: 1956; A kárpát-medence hímzései a Művelődési Ház hímző-köreitől; Varga Gábor Kós Károly szobra és az építész – polihisztor idézetei; a népi élet tárgyai a Szépteremtő Kalákában.

A Művelődési Ház dolgozói szeretettel látják az érdeklődőket, értelmes életre, időtöltésre vágyókat!