Kultúrházak Éjjel-Nappal a Művelődési Ház szervezésében

KHEN_2015_Logo_Normal_curveMagyarország 1999-ben csatlakozott a Kulturális Örökség Napja kezdeményezéshez. 2007 óta a művelődési otthonok Kultúrházak Éjjel-Nappal programmal gazdagították a nemzetközi eseményeket. Településünk, annak Művelődési Háza már a következő évtől „nyitott volt”, komolyan figyelembe véve a tematikus ajánlást:

  • 2008: Tánc-film-kép éjjel-nappal
  • 2009: Kultúrházak éjjel-nappal a színjátszás jegyében (kiállítás, filmvetítés, előadások)
  • 2010: Kultúrházak éjjel-nappal az ifjúság, a zene és a képzőművészet jegyében
  • 2011: Hangoskodó házbejárás a zene és az interaktivitás jegyében

2012-ben a Kultúrházak Éjjel-Nappal országos rendezvénysorozat elvált az Örökség Napoktól, mely októberben Házbejárás – kreatív kézművesség jegyében folyt. Februárban a Dombóvári Művelődési Ház Nonprofit Kft. a színház, a képzőművészet és a szellemi torna jegyében, 2013-ban pedig a Családi ÉLMÉNYMŰHELY jegyében szervezte meg az éjjel-nappalos kínálatát. Tavaly is a sokszínűség jellemezte a programot: fotókiállítással, egészség megőrző előadással, Dalkávéházzal és farsangi bállal vártuk a közönséget.

Idén a hétvégén több csoportunk életébe tekinthetnek be az érdeklődők: pénteken az irodalmi önképzőkör, a Galéria diákszínjátszói, a sakk klub és a hastáncosok tartják összejövetelüket, szombaton a Kapos Táncegyüttes. Életmű-töredék kiállításra várjuk Varga Ágnes rajztanár, képző- és iparművész ismerőit, a vizuálisan szépre, jóra vágyókat. A megnyitón megtekinthetik testvére, Varga Géza Ferenc szobrászművészről most megjelent albumát is. Aki tovább marad, részt vehet a Bálint-napi bálon, melyet a Dombóvári Zenész Egyesület rendez az aulában – hajnalig.

Kellemes hétvégét kívánunk!