Ismét hangos élet folyt – Kalákában

DSCF9073A dombóvári Művelődési Ház Szépteremtő Kalákájának szobáit nem csak rendszeres csoportok (hímzők), nem csak alkalmi érdeklődő osztályok, hanem a sorozatos kézműves játszóházak látogatói is sűrűn felkeresik. A tanévkezdés idején természetben, természettel élő ember őszi és téli foglalatosságaihoz, terményeihez kapcsolva október 12-én szalmafonásra, tárgykészítésre várták a néprajzi foglalkoztató szakmai vezetői – Csík Mária és dr. Pappné Farkas Gabriella, valamint Somogyi György helyi szalmafonó – a családokat és gyermekeket.

A szép számú és lelkesedés mellett ügyes érdeklődők hamarosan hangot adtak jókedvüknek is: citerával, népi hangszerekkel és énekkel kísérték szorgos kezeik munkáját. Aki részt vett, megtapasztalhatta, milyen „a kalákában”, „a fonóban” dolgozni – mert még a XXI. században is lehet, ha akarjuk, ha nem hagyjuk, hogy magunkban keseredjünk.

A következő program november 9-én lesz, ahol a kukoricafosztás, játékkészítés mellett kukoricaételeket is kóstolhat az érdeklődő közönség.