Dombóvári siker a „Kultúrházak éjjel-nappal” 2014. évi országos rendezvénysorozathoz kiírt pályázaton

DSCF0084 (Medium)A három kategóriában kiírt pályázaton „Az én kultúrházam” témában dombóvári nevező is volt, aki a város művelődési háza tájáról adott országos tudósítást.

„A pályázat célja: Megmutatni a látogatók írásai által azt, hogy milyen szerepe lehet a közművelődési feladatokat ellátó intézményeknek az emberek életében. Az írások szólhatnak például közösségekben átélt eseményről, generációk közötti találkozásról, az alkotót, mint látogatót ért egyéb meghatározó élményről.” /részlet a pályázati kiírásból/

A nemes „verseny” 102 pályázó részvételével zajlott, melyre a Szépteremtő Kaláka nevében Csík Mária is benyújtotta írását. Az első három helyezett kiemelése mellett a zsűri két különdíjat is kiosztott, mely egyikét a dombóvári tanítónő nyerte el.

A díjátadásra 2014.április 16-án került sor az Emberi Erőforrások Minisztériuma Akadémia utcai épületének Tükör termében, ahol a dombóvári Művelődési Házban működő Szépteremtő Kaláka képviseletében Csík Mária és Dr. Pappné Farkas Gabriella is részt vett. A díjakat Hammerstein Judit kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Sajó Attila, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke adta át. A pályaműveket az MNE kiadványban jelenteti meg.

A nyertes írás a Szépteremtő Kaláka kialakításáról és az ott folyó munkáról szól. A pályázaton nyert összeget a szerző a Kalákában folyó gyermekfoglalkozások céljaira ajánlja fel.

Gratulálunk a sikerhez, a Kaláka mindkét oszlopos tagjának köszönjük eddigi és ezt követő munkáját!