Aprók színháza a Művelődési Házban

5869Kedves Közönségünk!

A Dombóvári Művelődési Ház Nonprofit Kft. hagyományosan az idén is megszervezte a színházi évadot. Sokszínűségre törekedtünk.

Igyekszünk kiszolgálni az „apróságoktól” kezdve, a felnőtt közönségen át egészen a nyugdíjasokig, valamennyi kedves színházba járót, színház iránt érdeklődőt.

Az évadban tehát nemcsak a nagyobbaknak vannak színházi programok, hanem rendszeressé válnak a csecsemőszínházi, kicsinyeknek szóló (0-3 éves korig) előadások is, melyek a verses, zenés, mondókás, játékos, „ölberingatós”, bábos, „csoda mesés”, varázslatos világot hozzák el az apróságoknak.

Így volt ez 2014. november 22-én is a Dombóvári Művelődési Ház pinceszínházában, ahol a pécsi Bóbita Bábszínház szórakoztatta a közönséget a „Zimmezumm” című műsorával.

A szombat délelőtti programon családok sokasága vett részt: anyukák, apukák, nagyszülők és természetesen az „Aprónép”. Kirándultak a Kis Tücsökkel Békavárra a Vízililiomhoz a zene szárnyán, a Gombaházból előkerülő hangszerek segítségével pedig megismerkedhettek mondókákkal, versekkel, gyermekdalokkal, majd végül visszatértek „anya ölébe”.

A rendezvény sikere láttán máris a következő előadáson törték a fejüket a szervezők, mely 2015. január 10-én 10.00 órakor lesz ugyanezen a helyen, a Dombóvári Művelődési Ház pinceszínházában, ahol a „Kezeslábas Társulat” Évszakok című előadásából ki fog derülni, hogy ….Kit keres a csiga?, Mit álmodott Bóbita?, Hol táncol a sárga?, ..és hogy beszélnek a növények, verselnek a békák, ….és ha időben odaér a „Nagyérdemű” , még a Hóemberrel is találkozhat.

Ez történt tehát azon a bizonyos szombat délelőttön a mi Házunk táján, ahol az Apróságoknak, – mint ahogy a Bóbitások is megmondták – „az egy lépés is nagy út…”